Op de PC Hooftstraat in Amsterdam zijn wij, in twee naastgelegen winkelpanden, compleet funderingsherstel aan het uitvoeren. Een turn-key project inclusief betonwerk en kelderbouw.

De huidige kelder onder de panden met een stahoogte 1,80 meter (magazijnruimte) wordt verdiept waarbij de nieuwe betonkelder een stahoogte van 3 meter (magazijn en verkoopruimte) krijgt.

Na het nodige sloopwerk met The Mean Green, zijn de schroefinjectiepalen geboord. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken aan de omgeving zijn er schroefinjectiepalen geheel trillingsvrij en geluidsarm aangebracht (33 stuks 139/vt350 met een draagvermogen van 604 kN). Deze funderingstechniek is zeer geschikt vanwege de beperkte ruimte en de hoge draag- en treklasten.

Vervolgens is er een tafelcontstuctie gemaakt. Zo kon daaronder een gesloten kuip gerealiseerd worden door het rondom plaatsen van 68 meter stalen damwand. Langs de muren is een tijdelijke stalen heigording als geleider geplaatst, zodat de damwanddrukker de stalen damwanden geheel trillingsvrij naar gewenste diepte drukt. Dit is vooral in grote oude panden in binnenstedelijk gebied een vooruitstrevende techniek.

Een mooi kelderbouw project waarbij wij van A tot Z de herfundatie van deze panden inclusief betonwerk uitvoeren.