Heicombinatie SPS: gefundeerde kwaliteit

We hebben een fijn compleet team met een enorme vakbekwaamheid, ervaring en machinepark. Vol enthousiasme staan wij voor u klaar!
Heicombinatie SPS in beeld
Alles in eigen hand

Bij ons bent u er zeker van dat de gesprekspartners direct betrokken zijn bij de uitvoering van het werk. Met onze persoonlijke no-nonsense benadering en korte (communicatie)lijnen gaan wij efficiënt en slagvaardig te werk.

Ons werkgebied beslaat hoofdzakelijk de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland en Flevoland, maar u kunt ons verderop ook tegenkomen. Wij bedienen zowel grote als kleine opdrachtgevers, zoals gemeenten, bouwbedrijven en particuliere opdrachtgevers.

Wij zijn ijzersterk in...

Wij leveren en heien (drukken, boren en trillen) stalen buispalen, betonpalen, houten palen met betonopzetters, persdrukpalen, mortelschroefpalen, schroefbuispalen, diverse soorten damwanden, beschoeiings- en schroefankers. Kortom, alle paalsoorten tussen de 2 en 23 meter! De kleinste doorgang voor een kraan is al mogelijk vanaf 70 cm.

En ook voor funderingsherstel, betonwerk, bodemsanering en grondwerk bent u bij ons aan het juiste adres! Tevens is Heicombinatie SPS volledig gecertificeerd.

Heden en toekomst; milieu en duurzaamheid

Ook de ontwikkeling van hei- en andere technieken staan natuurlijk niet stil. De samenleving ‘dwingt’ je daar ook toe en terecht. Mensen willen geen overlast, geen trillingen, geen geluid. En toch moet een project gerealiseerd worden. Dat verschil met ‘vroeger’ merken wij goed. Gemeentes stellen tegenwoordig zelfs harde eisen ten aanzien van trillingsniveau en het geluid dat je mag produceren. De markt en SPS speelt hierop in door machines te ontwikkelen die trillingvrij heien. Daarom is er flink geïnvesteerd in groutinjectiemachines; volledig trillingvrij en geluidarm! En in het drukken van damwand i.p.v. heien.

Maar een concrete vraag is natuurlijk: ‘Is Heicombinatie SPS duurzaam bezig?’

Het antwoord daarop is simpel: JA. En dat al vele jaren lang. Alle machines zijn reeds voorzien van een elektrisch laadsysteem. Ideaal voor binnenstedelijk gebruik. Heicombinatie SPS is op dit moment voor 80% elektrisch of hybride. Vaak zijn wij nu in Amsterdam nog genoodzaakt de machines op generatoren te laten draaien. Vanaf het moment dat de Gemeentes stroomvoorziening aanleggen waar de bouw op kan inpluggen, zal Heicombinatie SPS daar direct aan mee kunnen doen. Onze generatoren draaien op bio-olie en hebben een beperkte CO² uitstoot.

De investeringen die wij doen zijn zorgvuldig en duurzaam, zowel op het gebied van materieel als in relaties met betrokkenen.

Wij zorgen er voor op Veilige en Vriendelijke wijze een Volledige fundering te realiseren en bovenal oplossingsgericht te werken.
Hoe wij zijn begonnen?

Heicombinatie SPS is in 2012 ontstaan door de samenvoeging van 3 bedrijven: te weten J.P. Schilder (onderdeel heiwerken), Heibedrijf Potveer en Snoek Heiwerken. Elk bedrijf heeft een eigen specialisme ingebracht en door het samengaan van de bedrijven kunnen wij klanten nog beter van dienst zijn en kunnen wij ook steeds gecompliceerder werk aan.